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Initiation of Licensure by Endorsement: A.R.S. § 32-3274 
 

• Effective 09/13/13, SB 1374 created licensure by endorsement. SB 1374 requires the 
Board to issue licenses by endorsement in accordance with criteria set forth in revisions 
to A.R.S. § 32-3274. 
 

o A person seeking licensure by endorsement at the independent practice level 
“must have earned a master’s or higher degree in the applicable field of practice 
granted by a regionally accredited college or university.” Emphasis added. 

o Because SB 1374 does not define “applicable field of practice”, at the Board’s 
request, the credentialing committees made recommendations as to how they 
would define “applicable” for their field of practice.  
 
 
 
 
 

Interpretation to be used for “applicable degrees” when reviewing endorsement 
applications. 

 
MFT, Substance Abuse, and Counseling: 
A master’s or higher degree in a behavioral health field. 
 
Social Work: 
A degree in social work from a regionally accredited college/university in a program accredited 
by the Council of Social Work Education. 

 

If you are submitting an application by endorsement for an independent license 
(LPC, LCSW, LMFT or LISAC) you must include an official transcript, in the sealed 
envelope from the university, for your “applicable degree”. 
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